lördag 31 juli 2010

Citat/referat

Klassiska citat/referat:

GT 2009-10-07
- De 72 miljonerna ska räcka, säger Ulla Börjesson. I alla fall till det här projektet med de tre intressenterna . DNV: Nej Ulla, det räckte inte.
Ulla Börjesson är övertygad om att kommunen får tillbaka de investerade 72 miljoner kronorna i form av hyror. DNV: Kan Ulla räkna?
- Det här är den största satsningen i Färgelandas historia, säger Kenneth Carlsson (FP), vice ordförande Kommunstyrelsen.
DNV: Ja Kenneth, det måste det vara.

- Det har blivit dyrare för att de inblandade företagen växer. Och det är vi glada för.
DNV: Växer?

Bohusläningen 2010-03-09
”Kommunen har för avsikt att avyttra fastigheten. Det finns inget självändamål för kommunen att äga fastigheter. (Jan Eriksson, Johan Karlsson)
DNV: Hemnet eller KFM?

Bohusläningen 2010-01-27
– Kanske blir vi tvungna att redovisa alla fastigheter kommunen äger om vi börjar så, menade hon. (Om separat ekonomisk redovisning av Björnhuset)
DNV: Rädd för sanningen Ulla?

Bohusläningen 2010-07-12
– Mona Sahlin har rätt mycket i bagaget som ligger henne till last. Man glömmer inte det, trots att det med dagens mått handlade om ganska små grejer, säger Ulla Börjesson (S) som en förklaring till Mona Sahlins dalande popularitet bland väljarna. DNV: Ur Ullas minne.

Bohusläningen 2010-03-05
- Det är klart att jag helst för politik i den borgerliga alliansen. Men ibland blir de så att vissa frågor kräver andra allianser. Det betyder ju inte att man byter partifärg, utan att man följer sin eller partiets ideologi just då just där, svarar Carlsson. DNV: Eller att man är opålitlig.

Bohusläningen 2009-12-09
”Kommunen hyr ut fastigheten/lokalerna med en hyresnivå som överstiger gängse hyra för liknande objekt i kommunen. Mot bakgrund av detta har inget otillbörligt stöd uppkommit”. (Jan Eriksson)
DNV: Vilka liknande objekt jämför han med?

Kommunstyrelsens svar på ”Rapport avseende granskning av Björnhuset”
”Kommer 62 miljoner att räcka, eller finns det i dag nya indikationer på ytterligare ett resursbehov? ”
Vi beräknar att projektet kommer att kosta 72 miljoner kronor. En viktig anledning till investeringsökningen är att kraven på gemensamma resurser som kylning, frys, avloppssystem och personalutrymmen ökat. Företagen beräknar idag en produktionskapacitet som kräver större och kraftfullare system än vad som planerades vid byggstart.
DNV: Inte räckte det med 72 miljoner

3 kommentarer:

  1. Nästan vindstilla och lite duggregn på slutet av denna fina lördag. Förvisso säges Färgelanda ha fint vindläge där stora blåsningar äger rum.

    Mycket bra det jag läser och ingen skall förglömmas som gammal skåpmat, utan allt skall tvättas inför valet när vi gör bokslut.

    Jag kanske kan fylla på med ett vackert par i förljugenhet.

    I fullmäktige ställs frågan om kommunen har hyresavtal med de två renoverande företagen.

    Svar ges av kommunchefen, att så självklart finns. Vid efterforskning visar det sig att inga avtal kan hittas.

    Frågan blir då i fullmäktige att inga hyresavtal kan hittas.

    Återigen svarar kommunchefen frågeställaren, och säger att avtalen är muntliga.

    Frågeställaren framför då en följdfråga och undrar om någon mer var med vid detta muntliga tillfälle.

    Svarande blir då kommunalrådet från Centerpartiet, hon säger att hon var med vid dessa muntliga avtal.

    Vid nästföljande fullmäktige framför samma kommunalråd en dementi, där hon klart säger att hon inte har varit med vid några muntliga hyresavtal och framför också sin avgång som kommunalråd.

    Skarpt säger jag, ljuga med flit i vårt högsta beslutande organ som kommunfullmäktige utgör, är en total förbrukning av trovärdighet.

    SvaraRadera
  2. Hej Fabian.

    Visst är det många som ljugit offentligt i vårt fullmäktige. Både politiker och tjänstemän.

    Ibland har inte lögnen varit rak, utan mer av arten avsiktligt avledande av sanningen.

    Exempelvis minns jag när Henrik Lindh, skolchef, redogjorde för antalet barn som fanns på de skolorter där skolorna skulle läggas ner.

    Som ni säkert minns var fullmäktigemötena välfyllda av pålästa åhörare. En av dem reagerade och frågade Henrik om verkligen siffrorna för Stigen stämde, eftersom hon hade andra uppgifter i ärendet. Henrik blev då tvungen att förtydliga att det gällde de som bodde inne i Stigen, alltså inte barn som bodde i Rådanefors, Fölen eller annorstädes inom skolans upptagningsområde. Självklart såg det mer lämpligt att lägga ner skolan när Henrik presenterade ett lägre elevunderlag.

    Det är denna typ av myglande som upprör mig mest. Man lägger fram lögner och halvsanningar som om de vore absoluta fakta. Dessa uppgifter används sedan som beslutsunderlag.

    SvaraRadera
  3. Ja du DNV, inte för att jag är läkare precis men jag har förstått att det mesta är helt sjukt.

    SvaraRadera