lördag 31 juli 2010

Citat/referat

Klassiska citat/referat:

GT 2009-10-07
- De 72 miljonerna ska räcka, säger Ulla Börjesson. I alla fall till det här projektet med de tre intressenterna . DNV: Nej Ulla, det räckte inte.
Ulla Börjesson är övertygad om att kommunen får tillbaka de investerade 72 miljoner kronorna i form av hyror. DNV: Kan Ulla räkna?
- Det här är den största satsningen i Färgelandas historia, säger Kenneth Carlsson (FP), vice ordförande Kommunstyrelsen.
DNV: Ja Kenneth, det måste det vara.

- Det har blivit dyrare för att de inblandade företagen växer. Och det är vi glada för.
DNV: Växer?

Bohusläningen 2010-03-09
”Kommunen har för avsikt att avyttra fastigheten. Det finns inget självändamål för kommunen att äga fastigheter. (Jan Eriksson, Johan Karlsson)
DNV: Hemnet eller KFM?

Bohusläningen 2010-01-27
– Kanske blir vi tvungna att redovisa alla fastigheter kommunen äger om vi börjar så, menade hon. (Om separat ekonomisk redovisning av Björnhuset)
DNV: Rädd för sanningen Ulla?

Bohusläningen 2010-07-12
– Mona Sahlin har rätt mycket i bagaget som ligger henne till last. Man glömmer inte det, trots att det med dagens mått handlade om ganska små grejer, säger Ulla Börjesson (S) som en förklaring till Mona Sahlins dalande popularitet bland väljarna. DNV: Ur Ullas minne.

Bohusläningen 2010-03-05
- Det är klart att jag helst för politik i den borgerliga alliansen. Men ibland blir de så att vissa frågor kräver andra allianser. Det betyder ju inte att man byter partifärg, utan att man följer sin eller partiets ideologi just då just där, svarar Carlsson. DNV: Eller att man är opålitlig.

Bohusläningen 2009-12-09
”Kommunen hyr ut fastigheten/lokalerna med en hyresnivå som överstiger gängse hyra för liknande objekt i kommunen. Mot bakgrund av detta har inget otillbörligt stöd uppkommit”. (Jan Eriksson)
DNV: Vilka liknande objekt jämför han med?

Kommunstyrelsens svar på ”Rapport avseende granskning av Björnhuset”
”Kommer 62 miljoner att räcka, eller finns det i dag nya indikationer på ytterligare ett resursbehov? ”
Vi beräknar att projektet kommer att kosta 72 miljoner kronor. En viktig anledning till investeringsökningen är att kraven på gemensamma resurser som kylning, frys, avloppssystem och personalutrymmen ökat. Företagen beräknar idag en produktionskapacitet som kräver större och kraftfullare system än vad som planerades vid byggstart.
DNV: Inte räckte det med 72 miljoner

torsdag 29 juli 2010

Vad händer i Björnhuset?

Nu har vi sommar i Sverige och hjulen rullar lite långsammare.
De flesta av oss har, eller har förhoppningsvis haft, en välförtjänt semester. Vädergudarna har varit oss nådiga under en längre tid, men nu börjar antagligen en något ostadigare period.

Eftersom Björnhusprojektet engagerat mig under en längre tid har jag lite funderingar:

* Björneruds Gård. Hur kommer rekonstruktionen att gå?
* Lillesjö Seafood. Snart kommer bokslutet för 2009, hur mår företaget?
* Återstående arbeten. Är de klara? Annars, när blir de klara?
* Slutbesiktning. Är den klar? Hänger givetvis ihop med punkten ovan.
* Kontoren. Blir det nya kontor? Skall de handlas upp? Hur mycket kostar de?
* Ernst & Young. När påbörjas utredningen? När blir den klar?
* Polisanmälan. Hur går det med den?
* Nya matföretag. Står de fortfarande på kö? När kommer de?
* Driftskostnader (el, vatten, gasol etc). Hur stora är de? Vem betalar?
* Konkurrensverket. Kommer de att granska Björnhuset?
* Jan Eriksson. Hur länge kommer han att vara kommunchef i Färgelanda?
* Driftsnettot. Hur mycket kostar Björnhuset?

Fyll gärna på med ytterligare frågor. Har Ni några svar, så kommentera gärna.

söndag 25 juli 2010

Big Papa - ett gott föredöme

I kväll hörde jag ett radioprogram som ingav hopp för framtiden.

Det handlade om en kille, Mikael "Big Papa" Bergström.
Mikael bor i Umeå och har ett lika stort hjärta som motorintresse.

Mikael berättade om sin tidvis struliga uppväxt. Strulandet trodde han hängde ihop med att han blev mobbad som liten. Genom att hitta på djävulskap fann han en plats i tillvaron där han inte blev mobbad, snarare fick han status.

Mikael är idag 45 år och har sedan länge mognat.Han har idag sex egna barn och ett fadderbarn i Ryssland. För sex år sedan grundade Mikael motorklubben Big Family Cruisers i Umeå. Man kan säga att det är en raggarklubb.

I föreningen funderade man på vad man kunde göra för att fånga upp ungdomar som riskerade att hamna snett, liksom Mikael gjort i sina ungdomsår. Man beslutade sig för att starta en ungdomsgård i anslutning till sin klubblokal. Man hade tänkt sig att motorintresserade ungdomar skulle finna ungdomsgården intressant, samtidigt som man kunde lära ungdomarna att meka och hitta på roliga saker.

Ungdomsgården blev en succe! Helt oväntat blev det samtidigt ett mycket lyckat integrationsprojekt. Man upptäckte efter en tid att även invandrarungdomar, både tjejer och killar, tyckte det var intressant med bilar, motorcyklar och musik.
Till en början hade klubben öppet en dag i veckan, nu har de öppet fyra dagar i veckan. Allt arbete sker på ideell basis. Föreningen får bidrag till lokalerna och en del inventarier.

Mikael och hans klubbkompisar anordnar även utflykter för åldringar i Umeå som får åka med i klubbmedlemmarnas bilar. Även detta är mycket uppskattat.

Det fina med detta är att här fångar man upp en del av de ungdomar som inte är idrottsintresserade. Man skapar tillfällen där ungdomar med olika bakgrund träffas och lär sig acceptera varandra, ja inte bara acceptera, de blir vänner och respekterar varandra.

Där ser man vad som kan åstadkommas med relativt små monetära medel. Det gäller bara att finna dessa eldsjälar och hjälpa dem så att de orkar fortsätta.

Klicka här så kommer Ni till Mikaels blogg

lördag 24 juli 2010

Så här vill jag att Färgelanda styrs efter valet

Färgelanda kommun står inför många stora prövningar den kommande mandatperioden. Ekonomin kommer att vara en kvarnsten runt vår hals, vilket får till följd att kommunens grundverksamheter som skola, vård, omsorg, kultur, fritid etc. kommer att ta mycket stryk.

Egentligen är det mig egalt vilken politisk konstellation som styr kommunen, bara det sker på bästa möjliga sätt. Kommunist eller Sverigedemokrat, mig spelar det ingen roll på det kommunala planet, bara man gör ett bra jobb.

Vad som krävs är att vi alla är beredda att kavla upp skjortärmarna och arbeta hårt.

Vi måste ta tag i problemen med ungdomar som inte finner sig ha någon annan vettig sysselsättning än att ställa till med bus. Det kommer att bli oerhört svårt eftersom våra medel kommer att vara knappa.

Vi måste se till att få ekonomin kring Björnhuset så bra det någonsin går. Ett absolut krav för att kunna uppnå detta är att Björnhusets samtliga kostnader och intäkter redovisas separat. Utan kännedom om hur läget ser ut kommer vi inte att kunna veta vilka åtgärder som har störst sannolikhet att utfalla positivt.

Våra politiker måste lära sig lyssna på kommuninvånarna. De måste lära sig att de sitter där för kommunens bästa och visa en betydligt större transparens i sina göranden. De måste lära sig att inte nödvändigtvis låta prestigen få för stora proportioner. En bra politiker är den som är närvarande bland människorna och lyssnar på vad de har att säga. Våra politiker måste lära sig att erkänna sina fel, det är mänskligt att fela, men förkastligt att inte kunna erkänna det. Inte förrän detta uppnåtts kommer det vi kallar politikerförakt att försvinna.

Vi måste få våra skolor att fungera bättre. Det duger inte att ha som målsättning att knappt 3/4 av våra elever som går ur nian är behöriga till gymnasieutbildningar. Vi måste få våra ungdomar att förstå vikten av att ta till sig kunskap i skolan. På något vis måste vi sporra och motivera våra elever att tycka att skolgång är bra.

Vi måste se till att våra åldrande får en god omsorg. Vi måste även se till att de trivs och känner sig trygga i vår kommun.

Vi måste ge våra ungdomar meningsfull fritid efter skoldagens slut. Detta gör vi bäst genom att främja föreningslivet. Föreningar har ofta eldsjälar som gärna lägger ner oerhörda ansträngningar för sin egen verksamhet. Vi kan hjälpa våra ungdomar att starta föreningar med annan verksamhet än idrott i sina stadgar.

Vi måste se till att näringslivet och kommunen känner förtroende för varandra igen. Detta är något som misslyckats kapitalt, vår näringslivsutvecklare till trots. Företagare är oerhört duktiga på att klara sig själva, vad de behöver är exempelvis stöd i form av goda kommunikationsmöjligheter, bra vägar, goda möjligheter att ansluta sig till internet, minimal kommunal byråkrati (dock utan att rucka på lagen), planlagda områden för industrimark och goda förutsättningar för anställda att bosätta sig i kommunen. Ett företag som skall överleva och expandera på lång sikt kan man inte hålla under armarna med hjälp av subventionerade hyror, de skall kunna bära sina verkliga kostnader.

Vi kanske även slutligen kommer till insikten att vi inte kan skapa en massa arbetstillfällen i kommunen genom ogenomtänkta näringslivssatsningar. Stödsatsningar är något som ligger och skall ligga på regional och statlig nivå. Våra politiker får i stället se till att de är skickliga lobbyister som kan påverka dem som beslutar om eventuella stödsatsningar till gagn för sysselsättningen.

Men Färgelanda kan ha som målsättning att vara Sveriges bästa kommun att bo och leva i.
Bra skolor, levande föreningsliv, god omsorg av barn och åldrande, vacker natur, nöjda invånare, allt detta kan locka till sig presumtivt nya invånare som vill bo i Färgelanda kommun, men inte nödvändigtvis måste arbeta här. Vi har låga fastighetspriser och ligger på bra pendlingsavstånd till Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan.

Socialdemokraternas flygblad

För Er som är tveksamma till dess existens, här är beviset.

fredag 23 juli 2010

Ett flygblad....

Idag fick jag se ett flygblad som socialdemokraterna delar ut.

Så här lyder det:

Den 19 juli är det bara två månader kvar till valet!

Hej!

Nu kommer ett flygblad från Socialdemokraterna igen. Vi vill
bara påminna om att det snart är val.

Du har väl inte glömt att det är borgerlig majoritet i
Färgelanda kommun? Du har väl inte glömt att det fortfarande är
en borgerlig allians som styr i Färgelanda kommun?

Receptet på denna trolldeg från föregående val:

Börja med att blanda 10 dl. C och 4 skopor M, rör om. Låt koka
upp och tillsätt 2 nypor Kd. Låt jäsa under duk.

Baka ut och forma. Pudra över 4 Fp.

Baka ut under 4 år!

Har det fungerat?

Visst gick detta baket fel?

Rösta på Socialdemokraterna den 19 september!


Jamen vad bra Ulla, Said, Rune, Kerstin, Tommy och alla ni andra som försöker skylla allt på alliansen!

De enskilt största felgreppen som skett i denna kommun den gångna mandatperioden är:

1: BJÖRNHUSET
2: BEHÅLL JAN ERIKSSON TILL VARJE PRIS
3: LÄGG NER YTTERSKOLORNA
4: SE TILL ATT MOBBADE BARN YTTERLIGARE KRÄNKS

Och vad har sossarna gjort i dessa fyra ärenden?
Har ni gjort något vettigt överhuvudtaget?

Ni försöker slingra er från er del av ansvaret, skyller på alliansen, men
har själva inget konstruktivt att tillföra.

ALLA har del i den katastrof som väntar oss, heder dock till M och Kd som
försöker göra det bästa av situationen.

En bild framträder framför mina näthinnor..... jag ser Ulla... hon sitter i en sandlåda...jag ser även Zaid.... han ser skrajsen ut... sittande bredvid varandra, rodnande, ser jag Kerstin och Rune Månsson,... hm... varför rodnar de?....
Jag hör även röster.... det är Ulla! Med darr på rösten viskar hon fram -"det var inte vi.... det var de andra dumma barnen som förstörde sandslottet. Ja, fy vad dumma de är.... snyftar Zaid..... och om det hade varit vi ..snyft.... så hade det inte varit med flit... snyft.

Dagens Politik

Bernt Johansson, Folkpartiet Färgelanda, driver en blogg under namnet Dagens Politik.

Bloggen skall enligt Bernt "behandla på ett frihetligt sätt olika frågor inom dagsaktuell politik".

Jag kommenterade Bernts egen kommentar i ett av hans inlägg. Min kommentar föll tydligen inte Bernt på läppen eftersom den aldrig publicerades.

Min kommentar gällde huruvida man kan lita på Fp i Färgelanda eller inte.

Svagt att inte ta in den Bernt! Men jag gör dig ändå den tjänsten att här skriva adressen till din blogg: http://fergeland.blogspot.com

Jag noterar även att Kenneth Carlsson får rejält svar på tal i dagens Bohusläningen av Katarina Bäckdahl-Elf och en bekymrad högsätersbo.
Kenneth har lyckats reta upp folk ordentligt i Färgelanda. Det blir nog några mandat som går till andra partier i fullmäktige till hösten.

tisdag 20 juli 2010

Vi gör en tidsresa igen...

Återigen hoppar vi in i tidskapseln, den här gången ställer vi in årtalet 2006.

Väl framme (eller skall man säga tillbaka) hittar vi en Bohusläningen.
I den står att läsa:

Nu tar han klivet upp från källaren
Nye kommunchefen brinner för Färgelanda
Från utvecklingschef till kommunchef. Den resan gör Jan Eriksson, utvald bland 48 sökande.
- En stor utmaning och fantastiskt roligt, säger Eriksson.

Alla var rörande eniga om att Eriksson är bäste man för jobbet.
Han är både politikernas och fackens man.
Nu har han några veckor på sig att förbereda sig för de nya uppgifterna. Formellt tillträder han som kommunchef den 1 maj. Då flyttar han upp från ett trångt rum i kommunkontorets källare till det elegantare chefsrummet i kontorets maktkorridor.

Bingo
- Jag har Färgelanda i mitt hjärta och att få det här jobbet är som att få bingo. Det känns fantastiskt roligt och är en stor utmaning men en trevlig sådan, säger Jan Eriksson.
- Jag har haft förmånen att jobba några år i Färgelanda så jag känner kommunen och dess organisation. Det finns många processer som är påbörjade och det känns väldigt bra att få fortsätta jobba med dessa.
Eriksson är Uddevallapojk och har varit hemstaden trogen i stort sett hela livet. Nu kan en flyttning till Färgelanda bli aktuell. Förr hade kommunen närmast ett krav att förvaltningscheferna skulle vara bosatta i kommunen. Det kravet ställs inte längre.

Letar bostad
- Men jag har sett mig omkring och överväger möjligheten att flytta till Färgelanda. Man kan nog säga att jag letar efter en bostad. Ett läge vid Öster- eller Ellenösjön skulle vara fint, säger Eriksson.
I slutet av 1970-talet började han arbeta i försäkringsbranschen och var under tio år direktör för ett bolag. Det blev sedan jobb inom utbildning och personlig utveckling och i it-branschen. Det var den som tog honom till Färgelanda 1999, först som chef för Telestugan och sedan som it-chef hos kommunen. År 2003 blev han kommunens utvecklingschef.

Ska bli attraktivt
- Jag ska fortsätta det arbete vi har påbörjat med att göra Färgelanda attraktivt för företag och boende. Kommunen har inlett ett arbete med målstyrning som syftar inte minst till en god ekonomi.
- Framför allt ska vi ha kul och göra kommunen till en attraktiv arbetsgivare. Det är viktigt att människor kommer med idéer som kan prövas och ger ett entreprenörskap i organisationen. Den nya organisation som införs nästa år ger större möjligheter för detta.

Positiva krafter
Eriksson bubblar nästan över av entusiasm.
- Jag tror på Färgelanda av många skäl, inte minst för att vi ligger oerhört bra geografiskt, nära. Det finns krafter som blir mer och mer framträdande, krafter som vill göra något och tänker positivt snarare än ser problemen.
- Jag tror att utvecklingen går däråt att vi om fem år har brist både på bostäder och industrilokaler med behov av att det byggs nytt, säger Jan Eriksson.


Kanske var Erikssons kristallkula något grumlig....

söndag 18 juli 2010

Fakturorna från Mathuset

Jag vill minnas att den senaste fakuran jag såg innehöll runt en halv miljon i kreditkostnader. Som underlag fanns fakturor från några banker.

Om vi räknar baklänges och antar att företaget har en ränta på 5% på sin checkkredit innebär det att företaget har utnyttjat en kredit på 10 miljoner under ett helt års tid.

Är det rimligt att antaga att Mathuset legat ute med kostnader i form av utbetalda fakturor till underleverantörer i den storleksordningen? Personligen svarar jag nej på den frågan. Jag är rädd att pengarna använts för att stötta matföretagen under ombyggnadstiden. Vilket definitivt inte varit kommunens syfte.
Eller det kanske är just det det har?

Vidare anser jag att Mathuset ägt projektet i den mening att det är de som haft kontrollen över bygget. De borde kunnat synkronisera fakturorna från byggentreprenörerna med kommunens utbetalningar. Det hade nog heller inte varit svårt för dem att förhandla fram 45 dagars kredit på de flesta UE-fakturorna för att sedan ställa fakturan till kommunen på 30 dagar. Hade Mathuset skött sitt byggåtagande på ett bra sätt hade de alltså inte behövt ligga ute med många kronor.

Är det rimligt att kommunen skall betala för Mathusets försumlighet?
Mitt svar på frågan är tveklöst NEJ!
Kommunens svar på frågan är tveklöst JA!, eftersom de betalt fakturan utan att knorra.

En resa bakåt i tiden

Följ med mig in i tidskapseln så ställer vi årtalet på 1999

Vi får då till oss nyheten från Konkurrenskommissionen:

”Färgelanda kommun åter i blåsväder, har använt skattemedel till att stödja ett dataföretag.
Färgelanda kommun har beviljat ekonomiskt stöd till ett datorföretag.
Detta är inte första gången Färgelanda kommun och stiftelsen Telestugan i Färgelanda har hamnat på kommissionens bord. Det är märkligt att det är så svårt för politikerna i Färgelanda att följa lagen, säger Konkurrenskommissionens ordförande, förre
generaldirektören i RRV G Rune Berggren.”


Tillbaka till 2010. Politikerna i Färgelanda har uppenbarligen fortfarande inte lärt sig.
Dåvarande VD:n på Telestugan, Jan Eriksson, har avancerat till kommunchef.
Det är uppenbart att en förändring måste till stånd, ut med det gamla inrökta, in med nytt fräscht tänkande.

lördag 17 juli 2010

Laguppställningarna till höstens kommunval

Jag har bevittnat rätt många KF-möten de senaste 20 månaderna. Som oinvigd i det politiska rävspelet har jag blivit förvånad över hur få av ledamöterna som uttalar sig under mötena. 75-80 % av dem är endast aktiva under själva uppropet samt vid eventuella omröstningar. Jag inbillar mig dessutom att de flesta av dem inte själva sätter sig in i frågorna som avhandlas. De röstar som gruppledaren bett dem, utan att själva satt sig in i frågan.

Jag har roat mig lite med att kolla på hur lagupställningarna ser ut i de olika partierna inför höstens val. Jag anger mina synpunkter för respektive parti nedan:

S: Här är det mesta sig likt. Först på 9:e plats dyker det upp ett namn på en person som inte sitter i fullmäktige idag. Politiken lär inte förändras.

C: Här har man fått in en "coming man" på 3:e plats, Tobias Bernhardsson. I övrigt ser det ut ungefär som på representationen i fullmäktige. Tobias kan kanske vara en frisk fläkt?

FP: Ja de fyras gäng står på de fyra översta platserna. De som kämpat i motvind i exemplevis Björnhusfrågan, Tommy Widekärr och Anders Bennersten kommer först på 7:e respektive 18:e plats. Här lär inte politiken förändras.

Kd: Peter Johansson står först på listan. Personligen tycker jag Peter är bra. Dick har kommit in som 2:a och Bill som 3:a. Jag hoppas Bill kommer in på en plats i fullmäktige då jag tycker han visar stort engagemang och har stort kunnande i hur kommunal förvaltning fungerar (även på tjänstemannanivå)

MP: Finns bara ett namn. Vet för dåligt vem han är.

M: Här dyker det upp många nya namn. Det märks att det skett en förändring i partiet. Man kan nog även förvänta sig förändring av politiken.

SD: Bruno är borta från listan. Jag känner inte till namnen på listan. Kommer de in så kanske de närvarar oftare än vad Bruno gjorde.

V: Edgardo och R.Ingemar på de första två platserna. Personligen tror jag inte de får fler mandat så några nya personer lär vi inte få se. Politiken blir sig lik.


Detta är mina högst peronliga åsikter, kommentera gärna. Kommentera gärna även vad ni tycker om arbetet i fullmäktige.

fredag 16 juli 2010

På tal om granskning....

Enligt uppgifter från Radio Väst skall Arena Vänersborg projektets fördyring granskas av..... S Anders Larsson!

Följande rapporterar Radio Väst:

Mannen bakom Arena Vänersborg, projektgruppens ordförande S Anders Larsson, har fått i uppdrag att granska om kommunen hade kunnat göra något åt kostnadsökningarna för Arenan.

Det är S Anders Larsson själv, som ansvarig för Arenaprojektgruppen, som ska göra "beräkningar och kostnadsuppskattning över vilka kostnadsbesparingar kommunen hade kunnat vidta, om kommunen på ett tidigare stadium hade informerats om kostnadsökningarna".

Uppdraget har getts till före detta barn- och ungdomsnämndens ordförande S Anders Larsson av Marie Dahlin, som ju efterträdde honom som nämndordförande och som sedan avsattes tillsammans med hela nämnden.

Det är hon som har skrivit under dokumentet, som är daterat den 29 juni, då hon hade en dag kvar som nämndordförande, men som inte diariefördes på Vänersborgs kommun förrän i går.


Man kan undra hur opartisk en sådan granskning blir. Vänsterpartiet i Vänersborg lär gå i spinn om denna lösning realiseras.

Det känns som om politikerna våldför sig på demokratin. Hoppas innerligt att vi får en proffessionell och opartisk granskning av Björnhuset.

torsdag 15 juli 2010

En liten fågel viskade i mitt öra

Jag vill delge lite information jag fått tillsänt mig.
Avsändaren tipsade konkurrensverket angående avsaknaden av upphandling av Björnhuset.

Nedan kan ni läsa tipsarens mail:

Från: Sven Dufva
Skickat: den 6 juli 2010 15:22
Till: byggentreprenad
Ämne: Granskning av kommunala entreprenader

Hej.
Jag önskar tipsa Er om en ombyggnad av en kommunalt ägd industrifastighet i Färgelanda.
Genom en krånglig, konstruerad skenmanöver undvek kommunen att göra en upphandling enligt LOU, och ombyggnaden utförs sålunda på löpande räkning.
För att Ni skall få en uppfattning om projektets storlek får Ni här lite siffror:
Ursprunglig kostnadsram: 15 miljoner
Nuvarande kostnadsram: 90 miljoner (och bygget är ändå inte klart)

Svara gärna på detta mail om Ni har ytterliggare frågor.

Med vänlig hälsning, Frustrerad kommuninvånare.


Konkurrensverket svarar:

Hej,
och tack för informationen! Vi kommer att titta närmare på detta och återkommer efter semestern med närmare besked om detta projekt kommer att ingå i vår granskning. Får du veta något mer är du välkommen att höra av dig!

Vänliga hälsningar,

Sara Sandelius
Föredragande
Konkurrensverket
Avdelningen för offentlig upphandling
Adress 103 85 Stockholm
Besöksadress Torsgatan 11
Telefon växel 08-700 16 00
Telefon direkt 08-700 15 33
sara.sandelius@kkv.se

Eftersom Konkurrensverket ville ha mer information sände
tipsaren även in den rapport där Deloitte kritiserade
bland annat avsaknaden av upphandling. Även kommunstyrelsens
svar till Deloitte blev enligt uppgift tillsänd Konkurrensverket.

Återstår att se om Konkurrensverket ämnar granska detta projekt.
Jag antar att de fått tips på andra projekt av andra "Frustrerade personer".

tisdag 13 juli 2010

DNV - en röst i rymden

Hej.

Ni som följt händelseutvecklingen i Färgelanda det senaste året har säkert sett kommentarer på olika bloggar från signaturen DNV.

Vad står då de tre bokstäverna D N V för?

Ja, vad vill Ni att de skall betyda?
Dåren Nära Vanvett?
Dalslands Nya Väl?
Din Nya Vän?
Dansar Nära Vargar?

Jag vet var jag fick signaturen ifrån, det förblir min hemlighet.