måndag 1 november 2010

Kommunens svar på Konkurrensverkets föreläggande.

Kommunen har nu svarat Konkurrensverket för tredje gången.

Jag tolkar denna skrivelse som att kommunen inte lagt sig i vad som gjorts så länge det inte påverkat husets bärighet och stabilitet. Ja, det stämmer nog bra med verkligheten. Utan ledning, styrning och kontroll.

Är man helt oinsatt i ärendet skulle man kunna tro (efter att ha läst skrivelsen) att företagen betalar hela investeringen via sina hyresavier. Det vet vi ju att de inte gör.

Några "smakprov":

* Kommunen säger att Björnhuset aldrig varit ett byggentreprenadprojekt, utan ett näringslivsprojekt.
Konsekvensen av detta näringslivsprojekt var just ett byggentreprenadprojekt.....

* Man påstår även att de privata aktörerna investerat nästan 78 miljoner för anpassning av lokalerna.
Och jag min dummer som hela tiden trott det var kommunen som betalade....

* Man skriver att Mathuset "valt" att låta hyresvärden överta upparbetade investeringskostnader och sedan konvertera dessa till en hyreskonsekvens.
Jag tror inte att Mathuset hade så mycket att välja på....

* Vidare skriver man :-" Eftersom hyresvärden inte köpt något utan snarare framstår som leverantör, torde LOU inte vara tillämpligt....."
Om vi inte köpt något, varför kommer det då fakturor.....

Lämna gärna era egna kommentarer till detta inlägg.



8 kommentarer:

  1. Ja, vad konstigt, varför kommer det fakturor?!

    SvaraRadera
  2. Mycket är konstigt i detta svar.

    "De sammanlagda kostnader som det privata aktiebolaget Mathuset har nedlagt för anpassning av de tre företagens lokaler uppgår till 77 748 Tkr plus moms" Varifrån har Mathuset fått pengarna? Jo, de har skickat fakturorna till kommunen och fått pengar att betala med.

    Om jag har fattat rätt, har Mathuset gjort den "fysiska" utbetalningen, men kommunen har godkänt varje faktura genom att betala klumpsumman till Mathuset. Jag blir frestad att kalla Mathuset för en bulvan, fast det är kanske helt fel uttryck i sammanhanget. Men det är redan så mycket som är fel, så det spelar ingen roll.

    SvaraRadera
  3. Ordet "bulvan" i min förra kommentar väckte fler konspiratoriska/korrupta tankar. En mening angående hur de upparbetade investeringskostnaderna hanterats lyder:

    "I båda alternativen uppträder Mathuset AB som kund, vilken inte omfattas av LOU, och finanssidan blir leverantör."

    Finanssidan blir leverantör. Av vad?, Jo pengar. Pengar till Mathuset som uppträder som kund, alltså som i sammanhanget är bulvan för kommunen. Kommunen, finansen, är den egentliga kunden.

    Jag blir förbannad!

    SvaraRadera
  4. Under punkt 2 står det att hyresvärden har själv inte köpt något av det som gjorts av de privata hyresgästerna.

    Det har inte heller jag gjort. Jag bojkottar också hyresgästernas produkter!

    SvaraRadera
  5. Känns nästan hemskt att säga det... men det är det nog flera som gör.

    Givetvis borde man, för att göra det bästa av situationen, köpa deras produkter, men varför skall man betala pannkakorna flera gånger?

    Först som en hyressubvention och sedan en gång till i butiken.

    SvaraRadera
  6. Jag läser "I båda alternativen uppträder Mathuset AB som kund,..."

    Ja, det är nog en galen cirkus där man inte vet vem som är vem. Än uppträder Mathuset som kund, hyresvärden framstår som leverantör,finanssidan blir leverantör. Finanssidan är ju hyresvärden.

    Vem är cirkusdirektören? Jo det måste ju vara ledningen i Mathuset. Det är det bolag som ordnat företagets finansiering av investeringskostnaderna. Mathuset har använt 77 748 Tkr för att göra detta. Hyresvärden har stått som leverantör av pengarna.

    Jag vet inte hur Jan och Peo har tänkt sig att detta trams ska fixa något hos KKV. De kunde väl ha varit ärliga och sagt att man tog en rövare, men det sket sig!

    SvaraRadera
  7. Snälla 10:54:

    Skojar du, eller förstår du inget alls?

    Det står ju klart och tydligt att hyresvärden har själv inte köpt något, för det har de privata hyresgästerna gjort.Hyresvärden har bara betalat det de köpt! De har varit "personal shoppers" åt hyresvärden. Så är det nog.

    SvaraRadera
  8. En underleverantör är en person eller, som oftast, ett företag, som förbinder sig att utföra kraven i en annan parts kontrakt. Underleverantören anställs av en huvudleverantör för att utföra tjänster som är en del av det större projektet.

    SvaraRadera