torsdag 11 november 2010

Följetongen fortsätter .... KKV del 4

Hej kära bloggläsare.

Kattens lek med råttan...

Konkurrensverket har nu för fjärde gången skickat ett brev till Färgelanda Kommun.
I detta brev ställer de frågan om kommunen vill yttra sig angående tre dokument som Konkurrensverket bifogat brevet.

Dokumenten är:
* Ernst&Youngs utredning från den 28/10 2010
* Deloittes granskning från juni 2009
* Tillägg till ramavtal dnr 69/2008, skrivelse, 19 maj 2008 ("Brevet till Swedbank")

Vad kan då KKV ha för anledning att fråga om kommunen vill yttra sig kring dessa dokument?

Det ligger nära till hands att tro att KKV sett att Jan Erikssons svar på de tidigare breven går i otakt med dessa dokument. Stackars Jan, vad skall han svara nu då?

8 kommentarer:

  1. Till 23:10

    Snaran dras åt....

    SvaraRadera
  2. Jaså dom... va då?

    SvaraRadera
  3. När konkurrensverket endast skriver"Ni ges tillfälle at yttra er över handlingarna" så inplicerar detta "att dessa handlingar stämmer ju inte med vad ni har svarat på efter tidigare förfrågningar" dvs Har ni ljugit eller har ni inte det är frågan.
    Kommunchefen får väl svara att han har frågat kommunalråden och de sa att han skulle svara som han gjorde. Han kan ju alltid tillfoga att han har rådfrågat advokater och revisorer som har sagt att det är brukligt att svara så som han har gjort tidigare.

    SvaraRadera
  4. Hej DNV
    Kommer du ihåg signaturen Elin och signaturen Boman
    Du hade rätt det är samma person
    Politiken är också lika vänstervriden som tidigare


    Skrivet 24 nov 2010 13:03 Elinsboman (Ej registrerad)

    Den är nu upp till bevis för den nya majoriteten i Färgelanda, att svälta sig ur den ekonomiska krisen är ingen lösning på problemen.
    De underskott som redovisas kommer sig av att kostnaderna för skolan och omsorgen av barn och äldre. Besparingar på dessa verksamheter kommer få oönskade effekter. Ska kommunen uppnå balans i ekonomin måste dessa verksamheter få kosta. Bra omsorg av barn och äldre och en god skola, är en förutsättning för tillväxt i ekonomin. Ann-Marie och övriga politiker i den nya alliansen får nog bita i det sura äpplet och höja kommunalskatten.

    Skrivet 26 nov 2010 10:54 ElinsBoman (Ej registrerad)

    På fullmäktige uttalade sig företrädare för den ny alliansen följande
    Finns det ingen marknad för barnomsorgen i Högsäter får vi skapa en marknad, dvs tvångs placera barnen från Högsäter i Järbo,coms lokaler. För mig verkar detta vara som statskommunism, ur led är tiden. I Järbo finns det ett barn som söker plats i Järbo, tre familjer kan i andra hand tänka sig en plats i Järbo. Notera också att i artikel lovar politikerna att barnen i söder inte kommer erbjudas plats i järbo men så vitt jag vet räknas Högsäter till norra delen av kommunen alltså bekräftar politikern att barnen kommer tvingas till Järbo.

    SvaraRadera
  5. Undras när KKV, lämnar sitt beslut!

    SvaraRadera
  6. Hej DNV
    Du är märkbart tyst nu för tiden Har den Nya Högerleda majoritetens framfart fått Dig tyst,av förtvivlan, eller?

    SvaraRadera
  7. Visst har det varit tyst ett tag. Jag startade denna blogg på sommaren när jag hade semester. Då fanns det lite mer tid över för bloggverksamhet. Det var samtidigt en spännande tid inför stundande val etc.

    Jag förnekar inte att jag är ganska nöjd med valresultatet, både på riksnivå och kommunalt. Dock återstår att se hur den nya alliansen kommer att klara av att reda ut kommunens problem.

    SvaraRadera