onsdag 20 oktober 2010

Misstänkt överträdelse av upphandlingsreglerna - Färgelanda kommun

Konkurrensverket har för tredje gången skickat brev till kommunen där kommunen anmodas uppge på vilken rättslig grund kommunen frångår LOU.

De två första breven hade den milda rubriken "Skrivelse". I det tredje brevet har rubriken skärpts avsevärt och är nu "Föreläggande". Ytterligare bevis för att KKV skärper tonen är att brevet denna gång även undertecknats av avdelningschefen på Avdelningen för offentlig upphandling, Peter Lindblom.

Det är ingen överdrift att antaga att denna skärpning i rubricering även ger oss en föraning om hur utfallet av granskningen kommer att bli. I detta tredje brev anmodas kommunen svara i siffror. Kronor och procent.

Som ett led i Konkurrensverkets arbete har även ett nytt ärende skapats på KKV. Tidigare har Björnhusets behandlats i diarienummer 149/2010 med Ärendemening "Granskning av byggentreprenader 2010. Den 11 oktober skapades dock ett nytt ärende med diarienummer 533/2010. Denna gång med Ärendemening "Misstänkt överträdelse av upphandlingsreglerna-Färgelanda kommun.

Det skall bli spännande att se vad kommunchefen svarar.

PS: Jag vann en Trisslott på Kenneth Carlssons blogg tidigare i höst. Kenneth har lovat att skrapa den under kafferasten på fullmäktigemötet den 20/10. Eventuell vinst tillfaller Röda Korset. Jag håller tummarna!




2 kommentarer:

  1. Någon som är förvånad!
    Skönt att detta blir belyst utan att någon kan trixa och mygla.
    Vad kan detta i slutändan leda till?
    Att "någon" blir arbetssökande?

    SvaraRadera
  2. "någon" hade inte upplyst KSs ordförande om att föreläggandet inkommit! Varför????? Är det diariefört?

    SvaraRadera